Duikschool

Voel je je thuis in het water en ben je sportief aangelegd ….
Heb je altijd al gedroomd om een nieuwe wereld te ontdekken…
ben je geïnteresseerd in fauna en flora…
Dan is duiken wellicht iets voor jou!

Onze Duikschool “volwassenen” verwelkomt iedereen vanaf 14 jaar.
Ben je nog geen 14 jaar? Niet getreurd, vanaf 8 jaar ben je al welkom in onze jeugdduikschool.
Ben je tussen 14 en 18 jaar? Op basis van waar je je best thuisvoelt, van je vaardigheden, en van beschikbare plaatsen kan je als “young diver” zowel bij de “volwassenen” als in de jeugdduikschool terecht.

Trainingen :

Tijdens het schooljaar wordt er wekelijks getraind in het zwembad van SportOase te Wilsele-Putkapel, in de Pastoor Eralystraat 2 te 3012 Wilsele, op vrijdagavond van 21u.00 tot 22u.00 (om 20u.45 naar de kleedkamer).

De jeugdduikschool traint op dezelfde dagen, maar een uurtje vroeger.

Napraten na de training gebeurt in Café Tempo te Kessel-Lo.

Wekelijks vind je ook wel iemand van ons aan de waterkant van de Oosterschelde of in een zand- of steengroeve zoals De Nekker, Opprebais, Dongelberg of een van de vele andere duiklocaties.

De opleiding van beginnend duiker (1*-duiker) tot en met het niveau van een zelfstandig duiker (3*-duiker) kan je volledig binnen onze duikschool volgen.

Deze opleiding omvat voor elk brevet:
– een theoretisch deel met een controle van je kennis;
– een aantal zwembadoefeningen met en zonder persluchtapparatuur;
– een aantal opleidingsduiken;
– een aantal proeven in open water.

Wil je verder gaan tot het niveau van assistent-instructeur of beoog je een instructeurstitel, dan helpen we je graag bij de voorbereidende trainingen en de theoretische opleiding.

Omkadering:
Bij Salvanos vind je een gevarieerd kader met diverse interesses.

Zij zullen je graag met raad en daad bijstaan bij elke vraag over de duiksport.

Thema’s als onderwaterbiologie, -fotografie, duiken met andere ademgasmengsels, bijzondere duiken zoals nacht- of ijsduiken, duiken in de Noordzee, komen allemaal aan bod.

Geregeld worden duikweekends, -uitstappen of andere activiteiten georganiseerd. Niet alleen voor jezelf als duiker, maar ook voor je partner, ouders of broers en zussen. En bijna jaarlijks wordt een clubreis georganiseerd, zodat je steeds met je vertrouwde buddy’s de wijde onderwaterwereld kan ontdekken.